TSD

TECHNIEK-SECTOR WERFT PERSONEEL IN HET BUITENLAND

Eerder deze week publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een rapport waaruit blijkt dat Nederland te maken heeft met een gespannen arbeidsmarkt. De personeelsschaarste is binnen de techniek, bouw, IT en zorgsector zeer groot. Hierdoor werven deze sectoren meer en meer personeel in het buitenland.

En dat het tekort aan personeel groot is blijkt: Veel bedrijven hebben vacatures soms wel een jaar openstaan, en krijgen niks binnen. De mensen die wel beschikbaar zijn, hebben niet de juiste kwaliteiten of worden al weggekaapt door de concurrent nog voor je ze hebt kunnen spreken. Het aantal vacatures blijft stijgen. Hierdoor richten bedrijven zich bij de werving van geschikt personeel op het buitenland.

In het vakgebied Elektro installatie techniek is er nu een actueel tekort van zo’n 15 á 16.000 ervaren vakmensen, Dit aantal is groeiend door uittreding door leeftijd, te weinig instroom van jongeren en dit in combinatie met een toenemende vraag. De verwachting is dat het tekort verder gaat oplopen.

TSD Groep heeft mogelijk een oplossing voor jullie bedrijf, niet uniek als concept, maar wel goed en degelijk uitgevoerd vanuit ons technisch perspectief. Wij hebben goede en gemotiveerde buitenlandse elektro monteurs welke wij aan een selecte groep opdrachtgevers willen aanbieden. Het zijn mensen die uit onze eigen netwerk komen, Kroatische, Servische, Macedonische en Bulgaarse vakmensen.

Meld u aan voor de TSD Round Table

Subscribe

Share This